İçeriğe geç

Beton Geri Dönüştürülebilir Mi?

Beton nasıl geri dönüşür

Beton Geri Dönüştürülebilir Mi?

Beton malzemesi inşaat sektöründe en çok kullanılan malzemedir. Bir bina ya da yapının yıkılması gerektiği zaman, elde edilen eski beton, kırılarak beton agregası yada yollarda zemin altı malzemesi olarak yeniden kullanılabilir.

Betonun geri dönüştürülmesi, inşaat atıklarının yeniden kullanılmasını ve inşaat maliyetlerinin düşürülmesini sağlar. Sertleştirilmiş betonun geri dönüştürülmesi işleminde özel bir kırıcı kullanılır ve “geri dönüştürülmüş agrega” adıyla bilinen şey ortaya çıkar.
Betonun geri dönüştürülmesi, inşaat atıklarının yeniden kullanılmasını ve inşaat maliyetlerinin düşürülmesini sağlar. Sertleştirilmiş betonun geri dönüştürülmesi işleminde özel bir kırıcı kullanılır ve “geri dönüştürülmüş agrega” adıyla bilinen şey ortaya çıkar. Yakın zamana kadar, geri dönüştürülmüş beton yalnızca alt zemin olarak kullanılıyordu. Ancak yapılan testler beton agreganın doğru teknolojiler kullanıldığında 30’dan 40 MPa’ya kadar yapısal elemanlar oluşturabildiğini gösteriyor. Daha da önemlisi, geri dönüşümlü agregalar, saf betondan, her birim hacim için yüzde on ila on beş daha hafiftir ve bu da metreküp başına daha az ağırlık ve dolayısıyla daha az malzeme ve daha az taşıma ve toplam proje maliyeti anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir